Matematik

konstant funktion

10. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har lidt svært ved at forstå hvordan en funktion som y= 2, kan være 2 konstant i alle x-værdier.

Nogen der kan forklare dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Uanset hvilken værdi man indsætter for x i forskriften y = f(x) = 2, bliver funktionsværdien 2 . Funktionen er konstant, uafhængig af x. Grafen for funktionen er en ret linie parallel med x-aksen, og linien skærer y-aksen i punktet (0 ; 2) .


Skriv et svar til: konstant funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.