Matematik

hældningskoefficient

10. november 2010 af mikhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Angiv hældningskoefficienterne for figurene på billed 1 og derefter 2. hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: linjer005.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

 f1: hældningskoefficient 2/5  (y-tilvæksten over x-tilvæksten)

f4:  -3/4 (da den peger nedad)

så kan du vist godt selv lave resten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

tak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

Hældningskoeffienten er positiv når går opad mod højre og negativ når den går nedad mod højre.

Ellers er det blot at  beregne ændringen i y divideret med ændringen i x.

for f1 α = 2/5

for f4 α = - 3/4

Billede 2 løses på samme måde, her skal du blot selv tælle eller måle ændringerne i x og y

for k α = 6/9


Svar #4
10. november 2010 af mikhans (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.