Matematik

differentielregning...

10. november 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke spørgsmålet:

bestem for hvilken eller hvilke x værdier funktonen f har differentialkvotienten 7 når f(x)= 2x3 + 1,5x + x2

Hvad skal jeg gøre. Hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

du skal først og fremmest bestemme den afledede funktion

f'(x) = (2x3 + x2 + 1,5x)' = 6x2 +2x +1,5

sæt derefter f'(x) = 7 og løsfor x

6x2 + 2x +1,5 = 7

regn selv videre, - eventuelt med en solve-kommando i dit ynglings CAS-værktøj

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jeg vil anbefale, at man bruger sit yndlings CAS-værktøj.  :-)


Svar #3
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af PeterValberg

#2 det vil sikkert være det letteste :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af PeterValberg

#3 det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

hvad så hvis der står bestem punkter for en funktion. Skal man så finde rødderne ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2010 af PeterValberg

#6 det er lidt svært at svare på, når du ikke skriver HELE opgaveformuleringen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

bestem i hvilke punkter funktionen f har vandrette tangenter når  f(x)= x3 - 7,5x2 + 17,75x + 13,125


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2010 af PeterValberg

Bestem først f'(x)
Sæt f'(x) = 0  og løs for x
Brug derefter forskriften for f til at bestemme den tilhørende y-koordinat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

er det det samme som at finde røringspunkter? :-(


Svar #11
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

så jeg skal først differentier forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2010 af PeterValberg

#10 ja, det kan da godt sige
#11 ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
10. november 2010 af sarah0 (Slettet)

mange mange tak :-) Du må fortsætte en god aften. -)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2010 af PeterValberg

I lige måde :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentielregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.