Matematik

Regnestykke HJÆLP!

11. november 2010 af Gatterbasse (Slettet)

  Nielsen har en pose med 1-kroner og 5-kroner. I alt er der 27 mønter i posen med en samlet værdi på 79 kr. Hvor mange 1 kr. og hvor mange 5 kr. er der i posen? ( Forklar dine resultater)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af monicablair (Slettet)

Man opstiller to ligninger med to ubekendte:

x + y = 27

1x + 5y = 79

Isoler x i den øverste og sæt det ind i den nederste. Resultatet bliver

y = 13 ; altså er der 13 5'ere

x = 27 - 13 = 14 ; altså er der 14 1'ere

Håber det kan bruges :)


Skriv et svar til: Regnestykke HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.