Matematik

Reducering

11. november 2010 af Katru (Slettet)

Nogle der kan give mig det præcise svar på disse opgaver? Har selv lavet dem, men er meget i tvivl, om resultaterne er korrekte. Det er til en matematikaflevering, som skal afleveres i morgen.

1)    2(a+b)^2-4b(a-b) 2a2+2b2
2)    5x(x-y)-3y(y-x)
3)    4a-ab-b(a-7)+(ab-2b)⋅2
4)    (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2+4b(6a-1)
 

Håber der er en, der vil tage sig tid, og hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

Vi "snupper" den sidste som eksempel, så kan du sikkert selv klare de andre.

(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1) =
(4a2 +2ab -2ab - b2) - 4(a2 + 9b2 + 6ab) + (24ab - 4b) = 

de to første parenteser blev ganget sammen led for led
den anden parentes blev kvadreret (kvadratsætning)
4b blev ganget ind i den sidste parentes

4a2 - b2 - 4a2 - 36b2 - 24ab + 24ab - 4b =

parenteserne blev hævet efter gældende regler, 4 blev dog først ganget ind i den anden parantes, så hævet.

-37b2 - 4b

sidst blev der "bare" reduceret 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2010 af Katru (Slettet)

Mange mange tusinde tak for hjælpen!:-)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.