Matematik

dobbeltuligheder. HELP!

11. november 2010 af rebeccakjensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 3x + 5 < -x + 9 ≤ 2x + 11    =        ??????

har prøvet MANGE gange nu.. og jeg kan bare ikke.. jeg har virkelig brug for hjælp, da det er til en aflevering med udregninger osv :/

mange tak..


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Split dobbeltuligheden op i de to uligheder

3x + 5 < -x + 9 og -x + 9 ≤ 2x + 11 , der skal gælde samtidig. Reducer dem til

4x < 4 og -2 ≤ 3x , dvs

-2/3 ≤ x og x < 1 , der kan kombineres til

-2/3 ≤ x < 1


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. november 2010 af PeterValberg

du bliver nødt til at dele den op i to uligheder og sammenholde løsningerne bagefter til ét samlet facit

3x + 5 < -x + 9     OG    -x + 9 ≤ 2x + 11
4x < 4                   OG   -3x ≤ 2
x < 1                     OG       x ≥ -2/3

Løsningen bliver altså intervallet:  x = [-2/3 ; 1[

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. november 2010 af rebeccakjensen (Slettet)

mange mange tak !


Svar #4
11. november 2010 af rebeccakjensen (Slettet)

 har selv lige prøvet med en.. vil i rette den for mig hvis den ikke er rigtig?? :)

og ikke grine hvis det er helt ude i skoven :D hehe

2(1 + 2x) ≥ x – 4 ≥ 3x – 6
3 + 2x ≥ x-4 ≥ 3x – 6
3 + 2x + x-4 og x-4+3x-6
-1+ 3x og 2x + 2
3x-2x og -1+2
x < 1
L= [-∞;1[


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal gange den første parentes korrekt ud:

2 + 4x ≥ x-4 ∧ x-4 ≥ 3x -6 , hvoraf

3x ≥ -6 ∧ 2 ≥ 2x , dvs.

x ≥ -2 ∧ 1 ≥ x , dvs

-2 ≤ x ≤ 1 , eller L = [-2 ; 1]


Skriv et svar til: dobbeltuligheder. HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.