Matematik

nulpunkter til f´mærke

11. november 2010 af Dietz1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.....

Jeg har et problem ved monotiniforhold. Mine nulpunkter, og hvikle tal jeg skal sætte på linjen.

Jeg har en Givet funktion der ser sådan ud: x^3-3x  [-2;1½]

efter jeg har differentseret den får jeg den til

3x^2-3.

og derefter får jeg nogle tal som jeg ved er forkerte.

Desuden ved jeg ikke om jeg skal tage -2 og 1½ med på min monotoniforholdslinje

Håber nogle kan jælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Du differentierer rigtigt.

Løser 3x2-3=0 for x=1 v x=-1

D.v.s 2 nulpunkter.

Ved din monotoniforholdslinje kan du med fordel benytte: -2, -1, 0, 1, 1½


Skriv et svar til: nulpunkter til f´mærke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.