Matematik

integrale.

11. november 2010 af rikkehør (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem integralet ∫hvor 1 er øverst og -1 er nederst. e^(-x^2/2) dx, og giv en fortolkning af dette tal.

hvor jeg har fået integralet til at være = 1, 71125.

hvordan kan jeg give en fortolkning af dette tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af peter lind

Arealet under kurven mellem x= -1 og x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af Quantum (Slettet)

generel stamfkt

-2/2 x * e^(-x^2/2) = -xe^(-x2/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af NejTilSvampe

 Det er arealet under kurved i intervallet [-1;1]


Svar #4
11. november 2010 af rikkehør (Slettet)

er det det eneste man kan skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Tænkt tilbage på dit bevis for integralregningen.

Tallet der fremkommer ved et bestemt integral er arealet under grafen for den integrerede funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2010 af PeterValberg

#4  du kunne fx skrive noget i retningen af:

tallet er lig med arealet af den punktmængde, der afgrænses af funktionen og x-aksen i intervallet [-1, 1]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: integrale.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.