Engelsk

essay a niveau

12. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer..
Er en smule i tvivl om hvordan man bygger et essay op i engelsk (a niveau)
Håber i kan fortælle mig, hvilke punkter jeg skal igennem - og hvad de indebærer

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af rakijovic

Der er masser af opgaver både her og på studienet.dk du kan bruge som vejviser. Imidlertid gælder -- groft sagt -- den samme dispositionsmodel som i skriverier i andre fag; man starter med en indledning, kommer med en kort baggrund (hvis nødvendigt) kaster sig ud i analysen af den hellige novelle, perspektiverer hvis muligt og runder af ifa. konklusion. Husk også at undgå ævl som "first I'm going to do this and that, then I'm going to mention dis-am-dat", osv. Gør det i stedet for at skrive om det! ;)

Hvis du har en personlig mening om den udleverede tekst (og lad så vidt muligt være med det, thi elevens nuttede mening er irrelevant), prøv da at flette denne ind under perspektiveringen, og allerhelst med upersonlige formuleringer, fx "upon hearing of / reading <lalalal>, one cannot help thinking / wondering that / whether ....". Noget i den dur.

Det til tider virkelig svære er imidlertid at gennemskue hvad forfatteren menes med sit baljebræk. Ofte roder man sig ind i den ene tågede fortolkning efter den anden fordi man er blevet arbejdsskadet i dansktimerne (især hvis man har (haft) en rødvinspimpende madam med drama som bifag...) med overpsykologisk fortolkning her og der,  således at man "overfortolker" og ser symbolik hvor der ret beset ikke er nogen. Det var derfor jeg scorede 13 i mdtl. eng. A, men kun 7 i den skr. del; simpelthen fordi jeg ikke kunne gennemskue hvad hulen forfatteren ævlede om.

(Hmmm..Valerija Sapunova... Ty russkaja? Ikke fordi det rager mig, men jeg har jo en forkærlighed for slaviske lande...) ;)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af backus (Slettet)

Se trin for trin vejledning til engelsk essay på A-niveau her. Der er alt du skal vide om essayet på engelsk A.


Skriv et svar til: essay a niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.