Matematik

f(x)=2000*0,8^2

12. november 2010 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber der er et matematikgeni der ude som kan hjælpe.

En virksomhed køber en kopimaskine, hvis værdi udvikler sig eksponentielt som angivet ved funktion f med forskriften f(x)=20000*0,8x
hvor x betyder antal år efter købet. Forklar betydningen af tallet 20 000, og tallet 0,8 i forskriften for f.
 

Er der en der kan give en logisk forklaring på hvordan man gør dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af badooo (Slettet)

Værdien starter på 20.000, og efter hvert år der går er maskinen kun 80% af forrige års værdi, værd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

20000 er begyndelsesværdien for kopimaskinens værdi, altså prisen for kopimaskinen fra start.

tallet 0,8 i forskriften betyder at værdien for kopimaskinen falder med 1-0,8=0,2=20% hvert år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af PeterValberg

Tja, de 20000 er kopimaskines værdi til tiden t0 der hvor den er købt, jeg gætter på at de har betalt 20000 for den :-)

de 0,8 som er a i forskriften for en eksponentiel funktion, der følger:   y = b·ax

tallet 0,8 betyder at kopimaskinens værdi aftager for hver tidsenhed (x) med 1 - 0,8 = 0,2 altså 20% værditab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. november 2010 af xchristinak (Slettet)

Mange tak for det alle samme. Det gav lidt mere mening. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2010 af PeterValberg

det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: f(x)=2000*0,8^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.