Matematik

Lidt Hjælp

13. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der vil hjælpe mig med følgende nedenstående opgaver har regnet på nogen af dem men de sidst kan jeg ikke se hvordan jeg skal gøre

tak på forhånd!!

Opgave 5
To funktioner f og g er bestemt ved f(x)=kvadratrod x og g(x)=x^2. grafen for f og grafen for g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.


- Bestem arealet af M.
Først har jeg fundet grænserne; x=0 og x=1
Og derefter bestemt arealet af m til 1/3


- Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om førsteaksen.
Den har jeg bestem til pi/2

- For ethvert tal k>1 har punktmængeden N={(x:y)I 1<x<k Λ f(x)<y<g(x)} et areal.
Bestem tallet k, så arealet af N er lig med 1/3

kan ikke helt gennemsku denne opgave !!


Opgave 6a
I en model antages det at antallet N af individer i en bestemt population vokser, således at N er løsningen til differntialligningen. dN / dt = N(0,095-1,6*10^-6N)
Hvor t angiver antallet af år efter starttidspunktet. Til starttidspunktet t=0 er der 12500 individer i populationen.


Bestem en forskrift for N:
her bruger jeg desolve(y(0,095-1,6*10^-6*y) and y(0)=12500,x,y)
Og forskriften bliver Y=(59375*(1,09966)^x)/(1,09966)^x+3,75


Bestem antallet af individer i population til det tidspunkt, hvor væksthastigheden for N er størst.???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af peter lind

opgave 5

Løs ligningen ∫0kg(x)-f(x)dx = 1/3

Opgave 6 Løs ligningen dN/dt = 0. Her kan du med fordel benytte den oprindelige differentialligning.


Svar #2
13. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

forstod opgave 5 men er lidt blankt angående opgave 6 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af peter lind

I punkter hvor en funktion har maksimum gælder f'(x) = 0. I det aktuelle tilfælde er funktionen N(t) så N'(t) = dN/dt = 0 i maksimum


Skriv et svar til: Lidt Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.