Matematik

Reducering

13. november 2010 af SimoneWJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere følgende: (a-4)^2 2(2a-8)-a^2

Jeg er helt lost når det gælder reducering, så håber på lidt hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det er vist ikke skrevet rigtigt af.


Svar #2
13. november 2010 af SimoneWJ (Slettet)

Undskyld, den ser sådan her ud: (a-4)^2 + 2(2a-8) - a^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Gang de enkelte led ud, så ser det hele meget lettere ud - og er det forøvrigt også.


Svar #4
13. november 2010 af SimoneWJ (Slettet)

Problemet er at jeg ikke har fået reglerne for reducering sømmet fast :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af placebo321 (Slettet)

(a-4)^2+2(2a-9)-a^2

benyt kvadratsætningen til første led og gang parenteserne ud andet led

a^2+16-8a+4a-16-a^2

Resultatet er derfor

-4a


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg håber du har lært reglerne for multiplikation så du kan regne følgende

(a-4)*(a-4) + 2* (2*a - 8) - a*a

Reducering er simpelhen at beregne værdien af de enkelte led og derefter at addere/subtrahere de enkelte led.


Svar #7
13. november 2010 af SimoneWJ (Slettet)

Mange tak for jeres svar! det var virkelig til stor gavn.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man kan gange ud og reducere, men man kan også med fordel benytte en af kvadratsætningerne, idet der indgår differensen mellem to kvadrater:

(a-4)2 +2(2a-8) -a2 = (a-4+a)*(a-4-a) + 4(a-4) = -4(2a-4) + 4(a-4) = 4(a-4 -2a +4) = 4(-a) = -4a


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.