Matematik

Reducering ????????????

13. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bliver (3x-2)^2 - (x-5)^2 = 8x^2-22x-21?????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af julie1000 (Slettet)

  (3x-2)^2 - (x-5)^2 = 8x^2-22x-21

(3x-2)(3x-2) - (x-5)(x-5) = 64x - 22x - 21

hjaalp det lidt??


Svar #2
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Hvor får du 64x fra? Dem kan jeg nemlig ikke regne ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af PeterValberg

Lad mig give et hint mere :-)

Kvadratsætning:

kvadratet på en to-leddet størrelses differens, er lig med kvadratet
på første led plus kvadratet på andet led minu det dobbelte produkt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja, netop det med kvadrat sætningen har jeg brugt, men jeg har fået flere svar: det ovenstående samt 8x^2-2x+29


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af julie1000 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af PeterValberg

der er vist smuttet noget for #1

8x2 ≠ 64x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2010 af PeterValberg

#5 NEJ

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

Nåh okay, så du har reduceret den helt ud. God ide, mange tak :) 


Svar #9
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 #7 

Undskyld, men hvad siger du nej til (pvm) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2010 af PeterValberg

Jeg siger nej til udsagnet i #5 (som åbentbart er slettet nu), så kan jeg sidde og se dum ud...

men det gør ikke noget, bare du (jossiee) får de korrekte svar :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det er bare helt i orden :) 

Men tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug kvadratsætningen  a2 -b2 = (a+b)(a-b) :

(3x -2)2 - (x -5)2 = (3x -2 + x -5)(3x -2 -x +5) = (4x -7)(2x+3) = 8x2 - 2x -21


Skriv et svar til: Reducering ????????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.