Matematik

Stamfunktion

14. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godmorgen alle sammen :D

Har lige et morgen-spørgmål: hvorledes finder jeg stamfunktionen til funktionen e^x * (9-x^2)/(x^2+1)???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den stamfunktion kan ikke udtrykkes i "pæne" funktioner.


Svar #2
14. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det er fordi jeg skal finde arealet af den punktmængde, som afgrænses fra 1. kvadrant af denne funktion. Og der skal jeg jo anvende integrale regning. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af PeterValberg

 Du kan jo benytte CAS-værktøj til opgaven som fx TI-nspire eller TI-89:

Definér funktionen først:

f(x):=(ex·(9-x2))/(x2+1)    hvis det er TI-nspire

define f(x)=(ex·(9-x2))/(x2+1) hvis det er TI-89

find funktionens skæringspunkter med x-aksen (for at finde intervallet til integrationen)

solve(f(x)=0,x)

grænserne for integralet må være 0 og skæringspunktet med x-aksen, hvor x>0 (det er x=3)

Bestem nu arealet af den punktmængde, der afgrænses i 1. kvadrant som integralet

                                                           M=∫03 f(x) dx

giver ca. 24,56

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af Quantum (Slettet)

 http://integrals.wolfram.com/index.jsp?expr=e^x*(9-x^2)/(x^2%2B1)&random=false


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.