Matematik

Potensregression

16. november 2010 af keansmith (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fundet forskriften for en funktion der hedder: M(x)=31,618x^0,5 ved hjælp af potensregression

M beskriver tætheden af fiskebiomassen i en sø

x beskriver fosforkoncentrationen

Der er nu en opgave der går ud på således:

''Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.''

 

Hvordan gør jeg det?

Hvis data vil hjælpe til at forstå det:

 

Fosforkoncentration (μg fosfor pr. liter)

40

48

61

74

83

90

Tæthed af fiskebiomasse (kg pr. ha)

200

219

247

272

288

300


Svar #1
16. november 2010 af keansmith (Slettet)

Det er vigtigt... hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2010 af mathon

                               

                                      M2/M1 = (x2/x1)0,5

                                      M2/M1 = 1,50,5 = 1,22474

                                      ((M2-M1)/M1) = M2/M1 - 1 = 1,22474 - 1 = 0,22474

                                      ((M2-M1)/M1)·100% = 0,22474·100% ≈ 22,5%

 


Svar #3
16. november 2010 af keansmith (Slettet)

 Kan du kort forklare din fremgangsmåde, det kunne være super!


Skriv et svar til: Potensregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.