Matematik

diff regning haster..

16. november 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en opgave der lyder f(x)=x^2-2x 

1) bestem ligningen for tangenterne i de punkter, hvor linjen y=3 skærer grafen.

*Jeg har også problemer med at finde løsning til del 2 i opgaven da jeg ikke kan løse 1 del af den.

løs derefter følgende ligninger og uligheder :

1) f´(x)=0 . 2) f´(x)>0. 39 f´(x)<0. 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af mathon

skæring

                     f(x) = y = x2- 2x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2010 af Duffy

Find først ud af i  hvilke x-værdier skærer linien y=3 grafen for f


Svar #3
16. november 2010 af Walsh (Slettet)

den skærer i -1,3 og 3,3 :) 

og hva så ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2010 af mathon

punkter skrives

                             (-1,3)  og  (3,3)

find tangentligningen i de to punkter


Svar #5
16. november 2010 af Walsh (Slettet)

undskyld forhastede mig lidt.

ja jeg har ligningen y-f(x0)=f(x0)(x-x0). 

Men jeg ved ikke hvad jeg skal sætte ind istedet for x0. ? og jeg skal jo finde f'(x) som er hældningen i tangenten...

sorry men jeg er helt lost :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2010 af mathon

   jeg har ligningen

                                       y - f(xo) = f '(xo)(x-xo)

hvor

                  f '(xo) = 2xo-2

                                    i (-1,3):                                           i (3,3):          
                                    y - 3 = f '(-1)(x-(-1))                        y - 3 = f '(3)(x-3)                      


Svar #7
16. november 2010 af Walsh (Slettet)

 takker har forstået det nu


Skriv et svar til: diff regning haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.