Dansk

Mat hjælpppp haster

16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Hansens regnvandstønde har næsten form som en cylinder.

Hvor mange liter indholder tønden?    Hansen samler regnvand fra sit garagetag i tønden. Tagets areal er 18 m2. En dag falder der 8 mm regn

Hvor mange l vand kommer der i tønden?

Hvor højt står vandet i tønden?

forklaring og evt metoder til det hele?                 Tusinde tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du vil have hjælp til den opgave, skal du beskrive hele opgaven. Vi kan ikke gætte os til dimensionerne for tønden. Du har nok også bedre chancer for hjælp, hvis du placerer opgaven under matematikforumet.


Svar #2
16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har skrevet hele opg ned...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så har du måske en tegning, der viser tøndens dimensioner?

Det eneste, vi kan beregne her, er, hvor mange L regnvand, der kommer i tønden.


Svar #4
16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

tøndens diameter= 59 cm   og ude i siden af tønden har de skrevet 90 cm


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2010 af mathon

hvilket kunne tyde
             på

                           Vtønde ≈ (9 dm)·(π/4)·(5,9 dm)2 = 246,057 dm3 = 246,057 L ≈ 246 L


Svar #6
16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Hvor mange liter indholder tønden? bogen har sagt det skal give 246 l?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se #5 .


Svar #8
16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

hvad med de andre spg?


Brugbart svar (2)

Svar #9
16. november 2010 af mathon

regnmængde
                          Vvand =    (8 mm)·(18 m2) = (0,08 dm)·(1800 dm2) = 144 dm3 = 144 L

når regnvandet er løbet i tønden, er det cylinderformet med diameter 5,9 dm

dets højde i tønden bergnes af:                           

                                                 h·(π/4)·(5,9 dm)2 = Vvand

                                                 h·(π/4)·(5,9 dm)2 = 144 dm3

                                                 h·(27,3397 dm2) = 144 dm3

                                                 h = (144 dm3) / (27,3397 dm2) = 5,27 dm = 52,7 cm


Svar #10
16. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak for jeres hjælp det er super man har nogle der kan hjælpe en :-)


Skriv et svar til: Mat hjælpppp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.