Matematik

Fortegn for 0?

17. november 2010 af Anxyous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kommet lidt i tvivl om dette:

I en opgave skal jeg angive fortegnene for nogle tangenter til et andengradspolynomium. I opgaven har tangenten ved f '(-2) hældningskoefficienten 0, og jeg er lidt i tvivl om fortegnet for dette, da 0 hverken er positivt eller negativt. Skal jeg bare skrive det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af PeterValberg

 du skriver bare:

vandret tangent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2010 af PeterValberg

 #1 eller endnu bedre:

hvis f'(x) er stigende på venstre side af stedet hvor f'(x)=0 og f'(x) er faldende på højre side, så kan du skrive, at ved f'(x)=0 har grafen for f lokalt maksimum (eller globalt maksimum, hvis det eneste sted hvor f'(x)=0)

eksempel f(x)=-x2 +4 

her vil f'(x)>0 (f er dermed stigende)i intervallet ]-∞;0]
f'(x)=0 ved x=0 (f har dermed vandret tangent)
f'(x)<0 (f er dermed faldende) i intervallet [0;∞[

i dette tilfælde kan du skrive globalt maksimum ved x=0 da f'(x)=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ok, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fortegn for 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.