Matematik

Forkort brøkerne

17. november 2010 af heikkiholm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan forkorter man brøker?

f.eks 25:100


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

25 går op i 100, så 25/100 = 25/(4·25) . Forkort den fælles faktor 25 i tæller og nævner ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du skal dele 25 mindst muligt, men dog skal det være et helt tal og ikke med decimal. Din del skal ende med at være et helt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2010 af NexusproletarxD (Slettet)

 Find et tal som går op i både tæller og nævner og divider begge med dette tal, fx i din opgave går 25 op i både tæller og nævner, så jeg dividere med 25 begge steder:

25:25 = 1

100:25 = 4, derfor bliver 25:100 = 1:4 :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2010 af mette48 (Slettet)

Man forkorter en brøk ved at dividere med samme tal i tæller og nævner.

48/120

Find et tal, der går op i både 48 og 120 f.eks 12

48/120 = (4*12)/(10*12) = 4/10 hvor 2 går op i tæller og nævner

(2*2)/(2*5) = 2/5

Er man skrap til tal, kan man nok se at 24 går op i både 48 og 120, men som du ser, kan man forkorte i flere omgange, der er ofte nemmere at gennemskue


Skriv et svar til: Forkort brøkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.