Matematik
eksponentialfunktion
18. april 2005 af
Hr. Lollipop (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?
Om en funktion f af typen f(x)=b*a^x oplyses det at
f(0)=5 og f(2+x)=9*f(x)
Bestem a og b.
Om en funktion f af typen f(x)=b*a^x oplyses det at
f(0)=5 og f(2+x)=9*f(x)
Bestem a og b.
Svar #1
18. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Når det er en eksponentialfunktion ved du at f(0)=b*a^0. Dvs:
5 = f(0) = b*a^0 = b
Så har du b.
f(2+x)=9*f(x) kan ligeledes "oversættes" til:
b*a^(x+2)=9*b*a^x
som kan forkortes til:
a^2*a^x=9*a^x
Prøv at fortsætte herfra.
5 = f(0) = b*a^0 = b
Så har du b.
f(2+x)=9*f(x) kan ligeledes "oversættes" til:
b*a^(x+2)=9*b*a^x
som kan forkortes til:
a^2*a^x=9*a^x
Prøv at fortsætte herfra.
Svar #3
18. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
Nop (hvis a var 0 ville vi ikke have en eksponentialfunktion).
a^2*a^x=9*a^x <=>
a^2=9 <=>
a=3
a^2*a^x=9*a^x <=>
a^2=9 <=>
a=3
Skriv et svar til: eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
