Matematik

Mat hjæælp 7klasse

20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Lukas bruger et cylinderformet glas som regnmåler. Glassets indvendige diameter = 6 cm

Hvor stort er glassets grundflade areal?

Hvor meget vand er der i glasset, hvis der falder 1mm regn?

En dag indeholder glasset 7 cm3 vand. Hvor mange mm regn er der faldet den dag?

Evt metoder til disse opg?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

FInd først grundfladens areal

A = πr2

hvor r er den cirkulære grundflades radius.

Brug dernæst formlen for cylinderens rumfang

V = A·h

hvor A er grundfladens areal, og h er cylinderens højde. Er rumfanget kendt, kan højden findes af

h = V / A


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af emul0c

Grundfladen for en cirkel er:

G = pi * radius^2

Du ved at diameteren = 6, ergo må radius være = 6/2 = 3.

G = pi * 3^2


Hvis du vil vide hvor meget vand der er i glasset, så må du gange hvor meget regn der er faldet på.

Mængde vand = G * mm, (hvor mm angiver hvor mange millimeter vand).

Tredje spørgsmål:

7 cm3 = G * mm

<=>

7 cm3 = pi * r^2 * mm

<=>

7 cm3 = pi * 3^2 * mm.


Svar #3
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Er det mellem regning på de tre opg?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af emul0c

#3

Alle mellemregninger står der vel? Den sidste skal du godt nok selv skrive om ;-)


Skriv et svar til: Mat hjæælp 7klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.