Matematik

Hypotenuse hjælp til en putte

20. november 2010 af Danibelle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg sidder med næsen begravet i en matematik aflevering, og kan ikke komme videre.

a) beregn trekantens areal = 4,47

b) beregn længden af hypotenusen = 4,41

c) beregn længden af højden på hypotenusen - hvordan gør man lige det?

jeg har en retvinklet trekant, højden er 3,671, og grundlinjen er 2,435.

Jeg er helt forvirret, en eller anden der kan hjælpe mig? :/

På forhånd tak

Knus


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af peter lind

Areal = ½*højde*grundlinje. Her skal højden så være højden på hypotenusen og dermed bliver grundlinjen hypotenusen.


Svar #2
20. november 2010 af Danibelle (Slettet)

er det et trick spørgsmål ? . eller hvad ?

forstår desværre ikke hvad du mener - undskyld at jeg er til besvær :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2010 af PeterValberg

 Du har trekantens areal oplyst/beregnet til TABC = 4,47
Du har længden af hypotenusen c = 4,41

du ved at arealet af en trekant beregnes som :

TABC = ½·h·g   indsættes arealet 4,47 samt g = c
(hypotenusen bliver grundlinje, når det er højden derpå, du skal finde)

4,47 = ½·hc·4,41   isolér hc og du har svaret

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. november 2010 af Danibelle (Slettet)

Okay , tusind tak til jer begge ! ! . Det hjalp, jeg forstår det nu, (:


Skriv et svar til: Hypotenuse hjælp til en putte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.