Matematik

Sinus og Cosinus

20. november 2010 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der lyder således:

C = 90o , A = 47,3o , c = 5,3 cm.

Du skal tegne trekanten og bestemme vinkel B og siderne a og b.

At finde vinkel B er let nok (90-47,3 = 42,7) men at finde de andre sider kan jeg ikke helt finde ud af.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2010 af pensionist (Slettet)

Benyt a / sin A = b / sin B = c / sin C


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i en retvinklet trekant gælder

sin(A) = a/c og sin(B) = b/c . Heraf kan a og b findes.


Svar #3
21. november 2010 af RHNorskov (Slettet)

Kunne man få et eksempel på hvordan jeg skulle gøre helt præcist?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2010 af badooo (Slettet)

Siden a:

sinA = a/c <=> a=sin(A)*c , og der indsættes værdier:

a = sin(47,3)*5,3 = ...

Beregn siden b på samme måde


Svar #5
21. november 2010 af RHNorskov (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Sinus og Cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.