Matematik

Medianen

21. november 2010 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg har lidt problemer med den lyder sådan her

I en retvinklet trekant ABC er C = 90o , a = 4 cm og c = 7 cm.

Du skal tegne og bestemme længden af :

a) Medianen ma.

b) Vinkelhalveringslinjen vB fra B til skæring med b.

c) Højden hc.

Jeg har helt på bar bund i denne opgave så kunne virkelig bruge hjælp.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2010 af mathon

                  beregn c ud fra Pythagoras

                      T = (1/2)·a·b

                      2T = hc·c

                      vB = (1/(a+c))·√(ac((a2+c2) - b2)

                      ma = (1/2)·√(2(b2+c2) - a2)


Svar #2
21. november 2010 af RHNorskov (Slettet)

Er ikke helt med, kan ihvertilfælde ikke få det til at gå op

b = c2-a2

b = √72 - 52

b= 5,7 cm.

--------------------------------------------------------

VB = (1/(4+7)√(4*7((42+72) - 5,72) ?

ma = (1/2)√(2((5,72+72) - 42) ?

________________________________

Jeg kan slet ikke finde ud af hc

Har jeg misforstået det helt?

Det passer ikke med facit så noget er forkert men hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2010 af mathon

#1

                  beregn b ud fra Pythagoras

                      b = √(c2 - a2) = √(49 - 16) = √(33)

                      T = (1/2)·4·√(33)

                      4·√(33) = hc·7

                      hc = (4/7)·√(33)


Skriv et svar til: Medianen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.