Filosofi

Filosofi på KU eller AU?

21. november 2010 af Grunge (Slettet)

Hej

Jeg går nu i 3.g og har overvejet at læse filosofi på enten KU eller AU, men jeg er meget i tvivl om hvilke universitet jeg skal vælge.

Umiddelbart skulle det nok være AU, da jeg har hørt at det er mere afslappet og uformelt i forhold til KU, som skulle være lidt mere formelt/konservativt. Er der nogen der kan be- eller afkræfte det?

Det skulle også være mere livligt på AU da det ligger i universitetsparken, der ligger centralt i Århus, hvor  der ikke skulle være så meget "liv" på KU's Sønder Campus på Amager hvor filosofi studiet er. Det skulle skyldes at det er rimelig nyt, og placeret et rimelig "øde" sted med begrænset by-liv. Er det rigtig opfattet?

Er der nogen der har nogen positive eller negative erfaringer med hensyn til udveksling på de to universiteter. Jeg tænker primært på hvor mange muligheder man har (hvilke universiteter de har udvekslingsaftaler med) og med hensyn til hjælp fra universitets side m.v.?

Har forresten også hørt at der generelt er mangel på studieboliger i Århus, og at det skulle være meget svært at få en central beliggende bolig. Er det korrekt?

Ved godt at det er mange spørgsmål, men håber der er nogen der ved noget, da jeg er meget i tvivl.

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. november 2010 af NikolajOlsen

Jeg vil bare lige supplere med, at AAU lancerer en bachelor- og kandidatuddannelse i Anvendt Filosofi. Der er ikke så meget information om uddannelsen endnu, men det kommer nok inden du skal søge ind.


Brugbart svar (4)

Svar #2
26. november 2010 af pige24 (Slettet)

Du skriver at du har hørt om at Au er meget afslappet og at ku er formelt.Det er andres indtryk,det kunne jo godt være du ville synes noget andet hvis du gik der. Nu kender jeg ikke noget til studiemiljøerne på universiteterne, jeg går kun i folkeskolen.Jeg hørte engang i radioen om en dreng der havde søgt ind på Rosborg gymnasium i Vejle, han kom dog på Rødkilde istedet da de ikke havde plads på Rosborg.Det var drengen meget vred over da han havde hørt at Rødkilde var et gymnasium for rige/utilpassede børn.Da han havde gået på Rødkilde et stykke tid fandt han ud af at det faktisk var et rigtigt godt sted.Så man skal ikke altid høre efter hvad andre siger.

Jeg ønsker dig det bedste.Held og lykke.


Svar #3
27. november 2010 af Grunge (Slettet)

Har faktisk læst om anvendt filosofi inde på ug.dk men lader ikke til at være noget for mig. Men det var pænt af dig at gøre opmærksom på det. Har forresten også tjekket adgangskvotienterne for KU  og i 2010 lå den på 9,6 for filosofistudiet, og det er nok mere end hvad jeg kan forventet at få i snit. Så det lader til det bliver AU :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. november 2010 af pige24 (Slettet)

Søg evt ind på kvote 2.Hvis du virkelig kæmper for det kan du sikkert få 9,6 i snit,nu ved jeg hvad du har i snit nu.Vi ved jo heller ikke om snittet evt falder.


Svar #5
29. november 2010 af Grunge (Slettet)

 Det er selvfølgelig rigtig nok, men har heller ikke lyst til at gå et sted hvor folk er "for" ambitiøse. Jeg er ikke nogen stræber, og det er behageligt at være i et miljø hvor folk har samme ambitionsniveau. Ikke at jeg tror de ikke laver noget på AU, men når adgangskvotientent er lavere, behøves man jo ikke være stræber for at komme ind. Om ikke andet kan jeg altid søge ind på syddansk hvis det er, de har frit optag, men vist også en frafaldsprocent for filosofistudiet på over 70! :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
03. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Vil lige påpege, at et højt gennemsnit ikke er ensbetydende med, at man er stræber...


Svar #7
04. december 2010 af Grunge (Slettet)

Ja, ja. Men man må antage at folk med et højt gennemsnit er rimelig dygtige, og der er ikke noget ved at gå blandt folk der er meget klogere end en selv. Lige børn leger bedst :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. december 2010 af dortelars (Slettet)

Hej Grunge

Vil bare lige fotælle dig, at der nu er information om den nye uddannelse i Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet. Du kan læse om uddannelsen her:

http://studieguide.aau.dk/Uddannelser/Uddannelse/anvendt-filosofi(275944)

Det er altid en god ide at besøge det universitet, hvor du påtænker at læse engang i fremtiden. Der er åbent Hus arrangementer i foråret. Tjek universiteternes hjemmesider. På AAU er det den 2. marts.


Svar #9
20. december 2010 af Grunge (Slettet)

 Okay, tak for info :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. januar 2011 af casparado (Slettet)

Du bør næsten også selv droppe forbi nogle forelæsninger for at se om det er dig eller ej.


Svar #11
26. januar 2011 af Grunge (Slettet)

Det er selvfølgelig en god ide, men er det ikke normalt kun når der er åbent hus at der er mulighed for det. Og hvis man bare kan komme til en hvilken som helst forelæsning, hvor kan man så få informationer om hvad tid og i hvilke lokaler de finder sted?


Brugbart svar (2)

Svar #12
27. januar 2011 af casparado (Slettet)

De fleste forelæsninger er offentlige, så i princippet kan du gå til alle de forelæsninger du vil. Det er ikke fordi at jeg ikke vil anbefale dig at gå til åbenthus arrangementer, men vil blot anbefale at tage til nogle forelæsninger udover det. Så kan du ihvertfald få et bedre indtryk af studiet.

Man skal selvfølgelig huske på at der er stor forskel på dem der underviser. Nogle tager det seriøst, mens det bare er et irretationsmoment for andre.

Hvis du vil til forelæsninger i Århus så skal du kigge her:

http://ifi.au.dk/filosofi/uddannelse/laeseplan/

Måske er der nogen fra KU som kan guide dig hen til oplysningerne på studiet der.


Svar #13
27. januar 2011 af Grunge (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. januar 2011 af dortelars (Slettet)

Informationsmøder om Anvendt filosofi på Aalborg Universitet

Alle er velkomne til informationsmøde i Aalborg.

Tirsdag 8. marts 2011 kl. 16:00-17:30
Sted: Aalborg Universitet, Fibigerstræde 10 (lokale 0-07), 9220 Aalborg Ø.

Mandag 14. marts 2011 kl. 16:00-17:30
Sted: Studenterhuset, Gammel Torv 10 (lokale 314), 9000 Aalborg

Tilmelding
Alle interesserede er velkomne til møderne. Du må meget gerne tilmelde dig på forhånd, men det er absolut ikke en betingelse! mailto: [email protected]

Hvad sker der på et informationsmøde?
På informationsmødet vil du møde studievejleder Lisa Kristensen, der afsluttede sit tilvalgsfag i filosofi ved AAU i 2009. Du vil desuden møde koordinator Patrik Telléus, der er en af de faste undervisere på Tilvalgsfag i filosofi og også vil være det på Anvendt filosofi.

På mødet vil du få alle de nødvendige oplysninger om uddannelsens faglige indhold, de mange forskellige studieformer og om adgangsskravene. Du kan høre om uddannelsens anvendelsesorienterede profil.

Du vil også møde to nuværende studerende, der går på Tilvalgsfag i filosofi. De vil fortælle om, hvordan det er at være studerende på Aalborg Universitet og naturligvis med specielt fokus på filosofi.

Endelig vil Patrik orientere om, hvordan Anvendt filosofi kan åbne døre til mange forskellige jobfunktioner i uddannelsesverdenen og i erhvervs- og samfundslivet.
 

Vi glæder os til at se dig!


Brugbart svar (2)

Svar #15
30. januar 2011 af AMD1990 (Slettet)

 Mht. centralt beliggende bolig i Århus:

http://ungdomsboligaarhus.dk/

Det er både nemmere og billigere at søge lidt væk fra centrum. 15-20 minutter på cyklen til og fra studiet er også meget sundere!


Svar #16
30. januar 2011 af Grunge (Slettet)

Tak. Og 15-20 minutter lyder skam også ganske overkommeligt.


Skriv et svar til: Filosofi på KU eller AU?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.