Andre fag

Binomialfordeling

21. november 2010 af candyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heejsa jeg håber nogen der vil hjælpe mig med min statistik afleveringen, opgaven lyder på;
 
Bestem sandsynligheden for at der i stikprøven på 100 asparges, er højst 1
Asparges, der har en diameter under 15 millimeter.

Jeg har formlen: P(X=x) = (n/x)p^x(1-p)^n-x

og jeg når frem til: P(X = 1) = kombin(100;1) 15^1 (1-15)^100-1

Problemet kommer frem efter jeg regner det ovenstående ud.

Håber en der vil hjælpe ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af peter lind

Slå det op i et regneark eller lignende. Der er direkte funktioner der kan give resultatet. også direkte det, der spørges om.


Svar #2
24. november 2010 af candyy (Slettet)

Jeg er færdig med afleveringen, og har nået frem til at det er en hypergoemetriskfordelin og ikke binomialfordeling.
Ellers tak :)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.