Matematik

figuren viser...

21. november 2010 af sana09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, del området op i 2 rektangler. Bestem rektanglernes sider ud fra oplysningerne på figuren.

Simplest er det nok at betragte figuren som det store rektangel med siderne a og b, hvorfra der er trukket det lille rektangel med siderne 3 og 4.

A = a·b - 3·4


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2010 af peter lind

Brug oplysningen om omkredsen til at finde b som funktion af a.

Ja du skal dele op i 2 kvadrater. Det kan gøres på 2 måder. Det er ligegyldig hvilken af måderne du bruger.


Svar #3
21. november 2010 af sana09 (Slettet)

Det forstår jeg godt, men ved ikke hvad jeg skal gøre??


Svar #4
21. november 2010 af sana09 (Slettet)

2a+2b=100

b=50-a

kan det passe..??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen af figuren er det samme som omkredsen af det store rektangel med siderne a og b.

#4

Ja, det er korrekt. Indsæt dette udtryk for b i udtrykket for arealet A .


Skriv et svar til: figuren viser...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.