Spansk

Spansk hjælp - få sætninger!

24. november 2010 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle sammen. Har lige et par spanske sætninger i en aflevering, jeg gerne vil have hjælpe til. Har skrevet den danske oversættelse øverst, og så de sætninger jeg har oversat - og er i tvivl om - nedenunder, ud fra den danske tekst. Der er 6 i alt.

OPG: Faste udtryk med lang tillægsform.

1)

Miguel er i færd med at samle (coger) brænde.

Miguel está a punto de recoger leña.

2)

Miguel sidder og spiser majs.

Miguel se sienta y come maíz.

3)

Miguels mor er stadig syg.

La madre de Miguel todavía está enfermo.

4)

Miguels mor ligger og tænker på (pensar en) den kloge kone (curandera).

La madre de Miguel se encuentra y pensar la curandera.

5)

Miguels mor bliver ved med at tro på (creer en) de gamle guder.

La madre de Miguel sigue creyendo en los dioses antiguos.

6)

Den kloge kone (curandera) i hulen (cueva) er ved at spise morgenmad, da Miguel besøger hende.

La curandera en la cueva es tomar el desayuno cuando Miguel su visita.

Mvh Pulchrum - Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af jbmm (Slettet)

OPG: Faste udtryk med lang tillægsform
For det første er det forkert at kalde det lang tillægsform (som nogle danskere gør, men denne form er tillægsagtig), og da denne form næsten ikke findes på spansk (ex: hirviendo), så drejer det sig altså om gerundium, som ikke er tillægsagtig, men er her en udvidelse af verbet:
sidde/stå/ligge og gøre noget = estar + verbet i gerundium (som på engelsk ing-form: he is eating = han sidder og spiser)

1)

Miguel er i færd med at samle (coger) brænde.

Miguel está a punto de recoger leña.
Miguel está cogiendo leña

2)

Miguel sidder og spiser majs.

Miguel se sienta y come maíz.
Miquel está comiendo maíz

3)

Miguels mor er stadig syg.

La madre de Miguel todavía está enfermo.
La madre de Miguel sigue estando enferma

4)

Miguels mor ligger og tænker på (pensar en) den kloge kone (curandera).

La madre de Miguel se encuentra y pensar la curandera.
La madre de Miguel está pensando en la curandera

5)

Miguels mor bliver ved med at tro på (creer en) de gamle guder.

La madre de Miguel sigue creyendo en los dioses antiguos.
OK

6)

Den kloge kone (curandera) i hulen (cueva) er ved at spise morgenmad, da Miguel besøger hende.

La curandera en la cueva es tomar el desayuno cuando Miguel su visita.
La curandera en la cueva está desayunando cuando Miguel la visita

 


Svar #2
24. november 2010 af Pulchrum (Slettet)

 mange tak for hjælpen!

Det er ikke mig der har navngivet opgaven, men der imod min lærer :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2010 af jbmm (Slettet)

Ja, jeg ved godt, at det er din lærer, der har navngivet opgaven, men det bliver det jo ikke mere korrekt af, tværtimod.
Ex: en smilende pige (smilende er lang tillægsform, som anvendes som et adjektiv på dansk)
Hvis lang tillægsform = gerundium, så skulle det jo på spansk hedde una chica riendo, men det gør det ikke, da en gerundium IKKE kan anvendes som et adjektiv, så det hedder derfor 'una chica que rie'.
Gerundium anvendes til dannelse af udvidet tid, som dine øvelser, eller som adverbial (biordsaftigt led, ex: vive mendigando (han lever af at tigge)).


Skriv et svar til: Spansk hjælp - få sætninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.