Matematik

HJÆLP, HJÆLP, HJÆÆÆÆLP!!!

24. november 2010 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om et andengradspolynomium oplyses at det har rødderne 5 og 9 samt at punktet (7,4) ligger på dets graf

opskriv en forskrift for polinomiet...

jeg aner ikke hvad det skulle være?? hjælp anyone?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

hvor r1 og r2 er rødderne

Indsæt rødderne 5 og 9 
gang parenteserne ud 
sæt oplysningen om punktet (7,4) ind i ligningen og bestem derved tallet a

hopla, et stk. forskrift :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

så punktet (7,4) sættes ind der hvor der står x i paranteserne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af PeterValberg

 7 skal sættes ind i stedet for x
4 skal sættes ind i stedet for f(x)

4 = a(7 - 5)(7 - 9)
4 = a·2·(-2)
4 = -4a
a = -1

forskriften kan du så finde ved at reducere:

f(x) = -1(x - 5)(x - 9) = ?????????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

øøøh, nu er jeg igen ikke med. hvordan skal jeg lige regne a ud :D den skal vel isoleres og det kan jeg ikke finde ud af :(


Skriv et svar til: HJÆLP, HJÆLP, HJÆÆÆÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.