Matematik

Differentialkvotienten

24. november 2010 af kidmartion (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg har ikke helt styr på det med hensyn til differentialregning.
Er i tvivl om følgende opgave. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med at forstå dette.
 
Funktion med forskrift: f(x) =-2*x^2+5*x+7
Find differentialkvotienten  f ' (x) af funktionen. ( ved håndkraft)
Bestem f '(4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 x^2 differentieres til 2x

står der i forvejen et tal foran ganger man tallet med 2. dvs -2x^2 bliver til 2*(-2)x=-4x

5x differentieres til 5 (man "smider" et x væk) og 7 er et tal som står alene - det forsvinder.

Ialt f'(x)=-4x+5

f'(4)=-4*4+5=-11


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af mette48 (Slettet)

det ser rigtigt ud


Svar #3
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

Mange tak for hjælpen.
Har en anden opgave som jeg er i tvivl om . den er lidt sværere:
 


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.