Matematik

f(x) = x^4+5x

24. november 2010 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 en funktion f er bestem ved 

f ( x ) = x ^4 + 5x 

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1,f(1)). 

heeelp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Bestem først røringspunktet ved at sætte 1 ind i forskriften: f(1)=1^4+5*1=6 dvs røringspunkt er (1,6)

For at finde hældningskoefficienten for tangenten i røringspunktet skal du finde f'(1). f'(x)=4x^3+5 og dermed er f'(1)=9

Ligningen for tangenten kan derfor findes ved at sige y=9(x-1)+6= 9x-3


Svar #2
24. november 2010 af Logisk (Slettet)

mener du ikke f'(x) = 4x^4+5 og ikke 4x^3 + 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=axn      f'(x)=nx(n-1)

f(x)=x4+5x    f'(x)=4x(4-1) + 5

#1 svar er rigtigt


Skriv et svar til: f(x) = x^4+5x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.