Matematik

Monotoniforholdene

25. november 2010 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem monotoniforholdene for funktionen f(x) = - x^3 -3x^2 +9x

Altså det jeg har gjort er at først differentiere jeg ligningen dvs. 
f'(x)=-3^2-3*2x+9
f'(x)=-3x^2-6x+9

tangenthældningen er 0, dvs jeg sætter ligningen lige med 0 

0=-3^2+6x+9

hvordan kommer jeg videre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af 8520 (Slettet)

hej

Nu vil jeg ikke leje den store matematiker, men som jeg ser det så kommer du vist ud i en andengradsligning:)

-b±√(b)^2-4*a*c/2*a


Svar #2
25. november 2010 af Logisk (Slettet)

 dvs det er forkert  ?
hvordan vil du regne det ud så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af 8520 (Slettet)

nej det du er kommet frem til er rigtigt nok du skal bare sætte det ind i en andengradsligning:)


Svar #4
25. november 2010 af Logisk (Slettet)

 hvordan ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af 8520 (Slettet)

okay andengradsligningen lyder sådan her

ax^2+bx+c = 0

dvs.

Din a = -3

Din b = 6

Din c = 9

først siger du √(6)^2-4*(-3)*9

tag det på din lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2010 af 8520 (Slettet)

okay andengradsligningen lyder sådan her

ax^2+bx+c = 0 (dit værktøj)

-b±√(b)^2-4*a*c/2*a

dvs.

Din a = -3

Din b = 6

Din c = 9

først siger du √(6)^2-4*(-3)*9

tag det på din lommeregner.

det giver 12

så siger du b±(det tal du regnede ud)/2*a

dsv.

6±12/-6

som giver -3 og 1


 


Skriv et svar til: Monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.