Tysk

Die, der og fucking das?!

25. november 2010 af MissHvid (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvornår ved man hvad der er hvad? Altså kan godt regne ud det hedder der Mand og sådan nogle ord. Men fx, hvad hedder det med orden "klasse"? Er det die-,der- eller das Klasse?

- ved godt das = intetkøn, die = hunkøn og der = hankøn. Men er der nogen der kan hjælpe? :s

Tak på forhånd folkens! :-)


Svar #1
25. november 2010 af MissHvid (Slettet)

Anyone? :$


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af Stygotius (Slettet)

 Se tråden substantiver i nominativ med bestemt artikel  !!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2010 af Stygotius (Slettet)

P .S.

"det fucking das"  =  "Das verdammte  "das"


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2010 af Sempiternal (Slettet)

Ord, der ender på e, er som regel hunkønsord. En tommelfingerregel med undtagelser..


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2010 af xx-cool_girl-xx (Slettet)

Sorry dude. Der er ikke meget andet at gøre end at lære dem. Det hedder die Klasse.

Nogle gange kan det med maskulin og feminin hjælpe lidt som i Die Blume (Blomst = feminin), Das Auto (Bil= maskulin), Der Computer (computer = maskulin), Die Schleife (sløjfe = feminin).

Men så er der andre gange hvor det ikke giver mening som i Die Autobahn (motorvej = feminin), Der Ring ( ring = maskulin).

Det eneste håb jeg kan give dig er at når du har haft tysk længe nok begynder du at kunne høre det. Det er meget ligesom det danske en eller et.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2010 af Stygotius (Slettet)

 Miss Hvid,

Du kan nok med udbytte kigge på tråden  "substantiver i nominativ med bestemt artikel ??".Der kan du finde en del gode råd.


Skriv et svar til: Die, der og fucking das?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.