Matematik

differentialkvotient ln

25. november 2010 af kidmartion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har lidt besvær med følgende opgave. Håber der er nogen som kan hjælpe:

Betragt funktionen med forskrift f(x) = 5*ln(x)-x+6
Find ved håndkraft differentialkvotienten f'(x) af funktionen.
Bestem ved håndkraft f'(0,1), f'(1) og f'(10).
Ligningen f'(x) = 0 løses ved håndkraft


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af mathon

  hvad bliver
                     ln '(x)  ?


Svar #2
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

X*ln? er ikke sikker


Svar #3
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

eller 5x*ln -x + 6 . er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2010 af mathon

ln(x)
         er defineret som den logaritmefunktion
         hvis afledede
         er

                1/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af mathon

     f '(x) = 5·(1/x) - 1·x1-1 + 0


Svar #6
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

tak. men jeg forstår ikke hvordan du kommer frem til ovenstående: x1-1 + 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2010 af mathon

få nu lært
     at

                 (k·xn) ' = k·(xn) ' = k·(n·xn-1) = k·n·xn-1

                  k ' = 0


Svar #8
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

Tak. der er så mange formler at det er svært at huske.


Svar #9
25. november 2010 af kidmartion (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre. kan du forklare hvad jeg skal gøre nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Kombiner de ovenstående resultater og anvend dem på den aktuelle funktion f(x) = 5·ln(x) - x + 6 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Brug resultatet fra #5 og reducer det til f'(x)=5/x-1

f'(0,1) beregnes ved at sætte 0,1 på x's plads resultatet er 49

f mærke af 1 og f mærke af 10 regnes på samme måde med hhv 4 og -0,5 som resultat.

Ligningen f mærke af x lig med 0 løses ved at sætte 5/x-1=0 og der ses at x=5 er løsning


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2010 af Quantum (Slettet)

 lnx ' = 1/x


Skriv et svar til: differentialkvotient ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.