Matematik

Hermite polynomier

29. november 2010 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg har et problem ved at forstå en del af opbygningen af de hermite polynomier.
Vi starter med x^0, altså en konstant, som vi kalder. Herefter finder vi:
∫c^2 dx = 1 (integralet går fra -1 -> 1.
Jeg vil gerne finde c. Men hvordan skal denne ligningen løses, som et sædvanligt integral?
For så får jeg:
∫c^2 dx = 1/2*1^2*c^2 - 1/2*(-1)^2 * c^2 = 0
Og det hører jo ingen steder hjemme. Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af peter lind

en konstant som vi kalder punktum Hvad kaldes konstanten? Er det c og hvis ikke hvad er c?

Hvis c er en konstant er c2 det også  integralet bliver så 2c2

Hvis c = x bliver integralet [x3/3]-11 = 13/3 -(-1)3/3 = 2/3


Svar #2
29. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 undskyld jeg mente c : ) 
Men c er IKKE lig x. Det er en konstant. Altså vi kigger på monomium f(x) = c * x^0 = c
Edit: det er ligemeget, jeg har forstået det nu. Tak for hjælpen : )


Skriv et svar til: Hermite polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.