Matematik

Grænseværdi?

29. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Ifølge følgende funktion, har denne funktion en maksimalvægt: v(t) = 550 * (1 - e^-0,035t)^3. Hvordan finder jeg en grænseværdi for sådanne en funktion og eventuel på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen v'(t) = 0. Du (eller vi) har lige differentieret den funktion i din anden tråd.


Svar #2
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Så sættes 0 bare ind på t'ets plads og det resultat jeg så står, betyder så at når x er gående mod 0, er v(t) gående mod resultater eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 prøv at sættte en kæmpestort tal ind på t's plads.

Det der sker er at det led med e går imod nul når t går imod uendelig - dvs parentesen går imod en og ganger du 550 med en giver det 550


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal ikke indsætte t = 0. Du skal løse ligningen v'(t) = 0. Og hvad er det x, du nu roder ind i betragtningerne?


Svar #5
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Hvis jeg skal tage udgangspunkt i Svar #3, så uanset hvor stort et tal jeg sætter ind, f.eks. 5000, så bliver t hele tiden 550, men hvis jeg sætter 50 ind, bliver det 310?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

I grænsen t→∝ går e-0,035t mod 0. Hele udtrykket går derfor mod 550 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 #5 

50 er ikke stort nok - 5000 er bedre som du selv kan se


Svar #8
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Mange tak. Jeg har fundet ud af det nu. :)


Skriv et svar til: Grænseværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.