Matematik

Hvor mange udfald er der?

29. november 2010 af christian011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber nogle vil hjælpe. Al hjælp vil være en stor hjælp. Her er opgaven:

Der er en pose med 9 gule og 4 røde kugler i. Så trækkes der tilfældigt 3 kugler. Hvor mange mulige udfald er der så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af mathon

        nCr(13,3) = 286


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af PeterValberg

 nCr er jo en kommando i dit CAS-værktøj, som beregner antal kombinationer (Combinations) af r udtrukne af n mulige, bemærk at det er uordnet uden tilbagelægning, hermed menes, at rækkefølgen hvormed de tre tilfældige kugler udtrækkes er ligegyldig ABC er det samme som BAC.

Skal du udregne den manuelt, benytter du denne formel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. november 2010 af christian011 (Slettet)

Okay. Så jeg siger 13 divideret med 3 ganget (13 minus 3)= 130 på min lommeregner. Er det rigtigt at der er 130 kombinationer? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af PeterValberg

 nej, det er for lidt, - bemærk udråbstegnene ! i formlen, som betyder fakultet, hvilket er en regnefunktion

fx   5! = 5·4·3·2·1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. november 2010 af christian011 (Slettet)

 hvor finder jeg fakultet i min ti 89 lommeregner?


Svar #6
30. november 2010 af christian011 (Slettet)

 Jeg har lige et spørgsmål til. 

Hvad er sandsynligheden for at trække 2 gule og 1 rød kugle?

Mange tak for hjælpen indtil videre.


Skriv et svar til: Hvor mange udfald er der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.