Matematik

x^2-2x-8=0

30. november 2010 af padirts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der lige hurtigt kan breake den?

vh Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten d = b2 -4ac , og da d > 0 , kan de to rødder findes på sædvanlig vis ved

x = (-b ± √d) / (2a) .

Da ligningen er normeret, kan man også finde de to rødder x1 og x2 ved at notere, at x1·x2 = c = -8 og x1 + x2 = -b = 2 .

Det ses heraf, at      x2 -2x -8 = (x+2)·(x-4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af TorbenA (Slettet)

Brug løsningsformlen, eller benyt, at

x1+x2 = 2, og

x1·x2 = -8.

(røddernes sum og produkt)

En hurtig hovedregning giver 4 og -2; men prøv hellere selv :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af PeterValberg

 der gælder for et andengradspolynomium y = ax2 +bx +c  at såfremt diskriminanten d = b2 - 4ac > 0
har rødderne (r1 og r2) følgende egenskaber:

røddernes produkt:               r1·r2 = c/a

røddernes sum:                    r1 + r2 = -b/a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: x^2-2x-8=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.