Matematik

Reducér

30. november 2010 af akta (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har prøvet at reducére udtrykket men jeg er slet ikke sikker hvis i lige ville hjælpe mig med den.

(a-b)^2+2*b(a-b)
a^2+b^2-2*ab+2*ab-2*b^2
a^2+b^2-2*b^2
a^2-b^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2010 af mette48 (Slettet)

(a-b)2+2*b(a-b) =
a2+b2-2*ab+2*ab-2*b2=
a2+b2-2*b2=
a2-b2

husk lighedstegnene og brug 2 (x2 over rammen til højre) i stedet for ^2

ellers ser det rigtigt ud


Svar #2
30. november 2010 af akta (Slettet)

 Mange tak Mette


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan med fordel benytte kvadratsætningerne her ved at sætte den fælles faktor uden for parentes

(a-b)2 + 2·b·(a-b) = (a-b)·(a-b + 2b) = (a-b)·(a+b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2011 af BeyonceKnowles (Slettet)

Jeg fulgte lige med, da jeg sidder med præcist den samme opgave, MEN hvordan kan -2*b^2 bare forsvinde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det forsvinder da heller ikke bare. Leddene med b2 er

b2 -2b2 = -b2 .


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.