Matematik

Sandsynlighedsregning.

30. november 2010 af Px (Slettet)

En ærlig terning kastes på tilfældig måde. Bestem sandsynligheden for hver af hændelserne 

A: Terningen viser et lige antal øjne

B: Teringen viser 5 eller 6 øjne

C: Teringen viser 2 øjne

På tilfældig måde trækkes et kort fra et almindeligt spil kort uden jokere. Bestem sandsynligheden for hver af hændelserne

K : Det trukne kort er en konge 

S: trukne kort er en spar

B: Det trukne kort er et billedekort. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af pige24 (Slettet)

C

Der er 6 sider på en terning, du vil gene slå en toer.

DSv.1/6

Prøv selv ved de andre.Spørg hvis der er problemer,det er samme princip som c.


Svar #2
30. november 2010 af Px (Slettet)

 Har lidt problemer med den for ved ikke rigtigt hvor mange kort der er i et sæt kort osv :S 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af bobop (Slettet)

Man går udfra der er 52 kort!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af Walras

Du skal benytte dig af, at p=antal gunstige / antal mulige.

A: Terningens udfaldsrum er givet ved Ω={1,2,3,4,5,6}, hvor det ses, at kun mængden af hændelserne {2,4,6} er gunstige. Du har altså, at p=3/6=1/2.

Gør sådan ved resten af opgaverne, så kommer du igennem.


Svar #5
30. november 2010 af Px (Slettet)

 har et problem med den der b


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2010 af Walras

Der er to opgave B..


Svar #7
30. november 2010 af Px (Slettet)

 B: Teringen viser 5 eller 6 øjne


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2010 af Walras

Du skal jo blot følge min vejledning fra #4. Opskriv udfaldsrummet (det er det samme som før) og opskriv så mængden af gunstige udfald, når terningen kun må vise 5 eller 6 øjne. Derefter kan du opskrive p.


Svar #9
30. november 2010 af Px (Slettet)

 B: Terningens udfaldsrum er givet ved Ω={5,6} en terning har 6 sider så chansen for den viser 5 eller 6 øjne er = 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2010 af Walras

Nej. Terningens udfaldsrum er stadig Ω={1,2,3,4,5,6}, idet det er samtlige (mulige) værdier, den kan antage. Mængden af gunstige udfald er dog ω={5,6}, hvilket altså implicerer en sandsynlighed på p=2/6=1/3.

Du skal skrive rigtigt op.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.