Matematik

PLZZ HJÆLP !! PLZZ

30. november 2010 af acoraj (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Per har været ude & undersøge sammenhængen mellem gearindstilling & hjulomdrejninger & nåede frem til tallene i tabellen:

1.gear=2 Baghjulsomdrejninger pr. pedalomdrejning

2.gear=2 en fjerdedel

3.gear=2½

4.gear=2 tre fjerdele

5.Gear=3

A)Lav en regneforskrift for sammenhænhengen mellem pedalomdrejninger og baghjulsomdrejninger for hvert gear

B)Pers baghjul har en omkreds på 2,1 m.lav en forskrift for tilbagelagt vej som funktion af antal pedalomdrejninger for hvert af de 5... gear

c)Brug regneforskriften til at finde ud af hvor mange pedalomdrejninger der er på en 20 km cykeltur i hhv 1 & 5 gear?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af peter lind

Se efter hvor meget omdrejningerne ændre sig fra gear til gear.


Svar #2
30. november 2010 af acoraj (Slettet)

Jeg tænkte mere på om du kunne forklare b & c????


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af peter lind

b) Hvis pedalen drejer en omgang drejer baghjulet sig x omgange. Hver omgang giver et stykke tilbagelagt vej på x*2,1 m

c) brug resultatet fra b)


Skriv et svar til: PLZZ HJÆLP !! PLZZ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.