Matematik

Væksthastighed

30. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Når man differentiere en funktion for at finde væksthastigheden, og det f.eks er en funktion der beskriver bakterier, hvor x aksen er tid i minutter og y-aksen bakterier. Hvis man finder at hældningen til tiden = 5 min er 5000. Betyder det så, at der i den femte time bliver 5000 bakterier mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis hældningen er 5000 og din tidsenhed er min, betyder det, at til tiden t = 5 min ændres bakteriepopulationen med 5000 bakterier pr. minut .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af PeterValberg

 du mener vist hver femte minut, idet du skriver at x-aksen er inddelt i minutter.

Hvis du til tiden t = 5 min finder at tangenthældningen er 5000, så må væksthastigheden nødvendigvis være 5000 bakterier pr. minut i netop det femte minut efter "start", - er det det rene volapyk?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. november 2010 af slapdack (Slettet)

 Jeg har egentligt om henfald af kerner, men jeg forstår det simpelthen ikke. Hvis vi nu hurtigt springer om på henfald af kerner, forstår jeg bare ikke at ved tiden t= 2 sek i min bog er 1500 kerner, men aktiviteten i t= 2 sek er 950 s-1

For mig at se, ville kernerne stort set være væk efter 3 sek?


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.