Matematik

Cosinusrelation

01. december 2010 af miaet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal finde vinkel C.

a = 498m

c = 362m

D = 95 grader

C = ?

d^2=a^2+c^2-2ac cosD

indsætter tallene: d^2=489^2*362^2-362*489*(-0.87185)

får resultat: 3.133540319*10^10

Tager kvardratroden af det og får: 1.770180872*10^5

Skal jeg tage kvardratroden af det igen, for at finde vinkel C? Eller hvad skal jeg gøre for at få 10^10 væk med det samme? Hjæææælp.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man finder først AC af en cosinusrelation i trekant ACD, og dernæst findes vinkle DCA af en anden cosinusrelation i samme trekant.

I din beregning af d2 har du ganget a2 med c2 , derfor får du sådan et voldsomt stort tal. Jeg finder d = 640,681 .

Vinkel C findes så af

cos(C) = (a2 + d2 -c2)/(2ad) = 0,82654


Svar #2
01. december 2010 af miaet (Slettet)

Haha, ej. Har skrevet forkert. Det var længden |AC| jeg ville finde.. Med den udregning der! Min fejl. Men hvad gør jeg så, for at finde længden |AC|?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bruger den cosinusrelation, du skrev op, du skal bare sætte tallene korrekt ind i den. |AC| = d .


Skriv et svar til: Cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.