Matematik

parameterfremstilling

01. december 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En ret linie l i rummet indeholder punkterne A(1, 2, 3), B(5, 1, 6) og C(13, –1, 12)
a) Opskriv en parameterfremstilling for l.

Hvordan ser formlen ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2010 af PeterValberg

 du skal bruge en retningsvektor, - fx

og et kendt punkt, - fx A(1,2,3)

dermed bliver parameterfremstillingen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af NejTilSvampe

Du skal bruge en retningsvektor og et punkt på linjen.

AB kunne være din retningsvektor , og C et punkt på linjen

AB = <(5-1),(1-2),(6-3)> = <4,-1,3>

<x,y,z> = <13,-1,12> + t*<4,-1,3> 

---------------------------------------

Okay der var #1 hurtig :p  


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af PeterValberg

 #1 check eventuelt (for en sikkerheds skyld) at der findes en værdi for t således at punktet C(13,-1,12) ligger på linjen...

pssst... ved t = 3 fremkommer punktet C

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2010 af PeterValberg

 #2 jeps :-) ligesom Lucky Luke er jeg hurtigere end min egen skygge.... 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Endda så hurtig, at der har indsneget sig en lille tastefejl i #1 . Retningsvektoren r er r = (5-1 ; 1-2 ; 6-3) ; men da resultatet er korrekt, er det klart, at det kun er en tastefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2010 af PeterValberg

 #5 Godt set, Andersen11 :-) det kan ofte gå alt for hurtigt...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.