Matematik

Træklods

01. december 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave! I am completely lost..

"En træklods skal være lige så høj som den er bred,  men 4 gange så lang som den er bred.

c) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.
d) Man ønsker, at klodsen skal have et rumfang på 32cm2. Bestem klodsens mål, således at dette er opfyldt."


Jeg har ikke fået opgivet opgave a og b, så det er de to her jeg skal arbejde med. 


Jeg ved ikke, om jeg har fat i noget.. Men kan det passe, at jeg i opgave d skal bruge 32 = 4*x*x2 til at udregne rumfanget?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af reindahl (Slettet)

c

tænk på at du får givet en længde =4x

bredde =x

højde=x

ud fra dette er bare at beregne overflade arealet normalt

b

ja det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af mette48 (Slettet)

længde 4x

bredde x

højde x

Overflade 2*l*b+2*l*h+2*h*b =2x*4x+2*4x*x+2*x*x=18X2

Rumfang l*b*h=4x3=32              ja det er det du skal bruge

4x3=32               del med 4

x3=8

x=2

længde 8 cm

bredde og højde 2 cm


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2010 af PeterValberg

 højden h = bredden b = x

længden l = 4x

c)   Overfladearealet OA = 2·(4x2 + x2 + 4x2) = 18x2

d) V = 32   ⇔    x·x·4x = 32    ⇔      4x3 = 32     løs for x (du har dermed breddeb og højden) og beregn længden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2010 af reindahl (Slettet)

d   

så er det bare at finde x.


Svar #5
01. december 2010 af mallehavn (Slettet)

Tusind tak alle 3 :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2010 af PeterValberg

 det var da så lidt, skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. december 2010 af mallehavn (Slettet)

Det kunne meget nemt blive aktuelt ;) hehe.


Skriv et svar til: Træklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.