Matematik

Sinusrelationen

02. december 2010 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg simpelt ikke kan regne ud hvordan jeg løser, går ud fra det er sinusrelationen men kan ikke få det til at hænge sammen

-----------------------------------------------------------------------

I en trekant ABC får du givet:

A = 70º, a = 7cm og b = 5 cm.

Du skal bestemme vinklerne B og C og siden c.

-----------------------------------------------------------------------

Hjælp er højt værdsat

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af pensionist (Slettet)

Af sin(A) / a =sin(B) / b fås  sin(B) = b • sin(A) / a . C findes ud fra summen af vinklerne er 180

Der efter kan c findes ved igen at anvende sinusrelationerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2010 af PeterValberg

 sinusrelationen siger:

du bruger "bare" noget af den for at bestemme vinkel B

Husk at indstille CAS til at regne i grader (DEG) ikke radianer (RAD)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. december 2010 af RHNorskov (Slettet)

Mange tak, kan du også forklare mig hvordan jeg så ville finde siden c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2010 af PeterValberg

 Ja da :-)Når du kender vinkel B kan vinkel C bestemmes som:

C = 180 - A - B

dermed kan c bestemmes med: 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. december 2010 af RHNorskov (Slettet)

Mange tak :) jeg har en del flere opgave lignende, kunne du forklare hvordan du skriver formlen om så jeg selv kan gøre det på de næste?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2010 af cul8r (Slettet)

du kunne også bruge phytagoras sætning (a2+b2=c2) for at komme frem til siden c


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2010 af PeterValberg

#6 NEJ, det kan man ikke

 vinkel A er oplyst til 70o

vinkel B bliver beregnet til ca. 42o

dermed er vinkel C ca. 68o

Derfor er trekanten ikke retvinklet og Pythagoras' læresætning kan IKKE bruges

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2010 af cul8r (Slettet)

nå ja. Jeg havde jeg ikke set :S


Skriv et svar til: Sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.