Matematik

omskrivning

03. december 2010 af Katrinka (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan omskrives formelen for halveringstiden/fordoblingstiden for:

f(x)=b*e-ln5

f(x)=b*a(x/6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af PeterValberg

 mener du det?

f(x)=b*e-ln5

for ex og ln(x) er modsatrettede funktioner, der ophæver hinanden, så:

f(x)=b*e-ln5 = b·e-1·ln5 = b·1/(eln5) = b·(1/5) = b/5 (altså en konstant)

hvilket (afhængig af værdien for b) giver en ret linje parallel med x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2010 af mathon

formentlig menes

f(x ) = b*e-ln5·x = b·eln(1/5)·x = b·(1/5)x = b·0,2x

          (1/2)b = b·0,2X1/2
          ln(1/2) = ln(0,2)·X1/2

                                  X1/2 = ln(1/2) / ln(0,2)
         


Skriv et svar til: omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.