Matematik

Stumpvinklet trekant - find højden

05. december 2010 af asdfgqwert (Slettet)

 Jeg har en stumpvinklet trekant. Jeg kender:

A=25 grader

C=103 grader

B=52 grader

b=10,5 cm.

Hvordan finder jeg højden?

                       B

A       b       C

Sådan er trekanten opbygget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

                a/sin(A) = b/sin(B)

                c/sin(C) = b/sin(B)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

                

                ha = a·sin(C) = c·sin(A)

                hb = b·sin(C) = c·sin(B)

                hc = b·sin(A) = a·sin(B)


Skriv et svar til: Stumpvinklet trekant - find højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.