Fransk

kan du fransk ?

05. december 2010 af nini66 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal til Orleans, frankrig om 2 uger. Er der en som ved noget om byen, har prøvet på google. syns ikk rigtig der er noegt om det. Er der nogle seværdigheder, I tænker jeg burde se ? :D

og er der en som kan lære mig lidt fransk. såsom, hej, hvad hedder du ?, hvordan går det ?

det vil være stor hjlæp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af apollinaris (Slettet)

Nyttige ord og sætninger

Je m'appelle Jacques = Jeg hedder Jacques

Enchanté ! = Det glæder mig at møde dem!

Commont tu t'appelle ? = Hvad hedder du?

Je suis Danois (Danoise hvis du er pige. I så fald udtales s'et) = Jeg er dansker

Je suis de Danemark = Jeg kommer fra Danmark

D'où êtes-vous ? = Hvor er du fra?

Je suis dix-huit ans = Jeg er atten

Quel âge as-tu ? = Hvor gammel er du?

Je voudrais un coca froid = Jeg vil gerne have en kold cola.

Une bière (pression) = En (fad)øl, De l'eau (minérale) = (mineral)vand, Du vin (rouge/blanc) = (Rød/hvid)vin,

Une tasse de café = En kop kaffe

Bonjour ! = Hej / Goddag / Godmorgen!

Salut ! (bruges især blandt venner og familie) = Hej!

Au revoir ! = Farvel!

A bientôt ! = På gensyn!

Bonsoir / Bonne nuit ! = Godnat!

Quelle heure est-t-il ? = Hvad er klokken?

Il est dix heures du matin = Klokken er ti om morgenen

Qu'est-ce que tu vas faire ce soir ? = Hvad skal du i aften?

Hier = I går, Aujourd'hui = I dag, Demain = I morgen, Toujours = altid

Excusez-moi = Undskyld mig

Pardon  = Undskyld

Merci = Tak

Merci beaucoup = Mange tak

Ça va ? ('va' udtales i et højere tonefald) = Hvordan går det?

Ça va bien / Ça va = Det går godt

Se eventuelt dette klip fra youtube:

www.youtube.com/watch

Håber du kan bruge det.

Hilsen Jakob


Svar #2
06. december 2010 af nini66 (Slettet)

Jamen Jakob, tusind tak ;-)

jeg er rimelig sikker på, at jeg kan bruge det!

tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

Køb dig eventuelt en ordbog - der stor mange gode vendinger inde i midten (Markør)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2010 af Pierre (Slettet)

http://www.lærfransk.dk/?page_id=102


Skriv et svar til: kan du fransk ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.