Matematik

En slags funktion

05. december 2010 af Nulller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Indiens befolkningstal i perioden 1961-2000 kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen: y=442*1,0217^x ,

hvor y er Indiens befolkningstal, målt i millioner, og x er antal år efter 1961.

a) Hvad fortæller tallene 442 og 1,0217 om befolkningstallet i Indien?

b) I hvilke år var befolkningstallet 884 millioner?

c) Bestem befolkningstallet i 2004 ifølge modellen. Kommenter modellen når der oplyses, at befolkningstallet i Indien i 2++4 var 1100 millioner

Hjælp !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mette48 (Slettet)

442 er befolkningstallet i 1961 målt i millioner

1,0217 fortæller at befolkningen stiger med 2,17% om året

b) sæt y=884 og find x af ligningen

c) sæt x=2004-1961 og beregn y


Skriv et svar til: En slags funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.